Силуети и модели

или как да сте сигурен, че „излизате“ добре на снимка

Реклама: Искате да премахнете всички несъвършенства на кожата, косата, ушите? Искате да изглеждате красиви на всяка снимка? Тогава снимайте силуети!

алекс на кея

Не че моделите, които подбрах не са красиви, прекрасни са си, но докато снимах силуетите им на фона на залязващото слънце никой не ме спря с думите „чакай да си среша брадата“ или „не снимай от близо, да не ми се виждат бръчките около очите“.

С Ради над х. Рай

Естествено, снимането на силуети на хора (а и не само), по залез или изгрев, придава една очарователна тишина и спокойствие на кадрите ви. А ако се постараете, може да докарате и малко романтика. Ето, аз се постарах:

целувка по залез

любов ли бе, да го опишеш

Разбира се, можете да си играете с композицията и силуетите, дори без да си водите модели. Така снимката ще остане по-статична, а вие няма да прегракнете, викайки им как точно да застанат (моите модели не са послушни и понякога инструкциите се дават шумно 😛 )

залез на тасос

морски залез

Но пък ако не си водите модели, нищо не пречи, фиксирайки познати и непознати хора по скалите, да им се развикате „хей, разпери ръце и махай като птица“. Има шанс да изглеждате странно… но то пък нормални фотографи има ли?

Камен дел

А ето какво става, когато разсмеете позиращите ви приятели:

усмивкаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *