Портрети в лавандулата

и пречи ли дъждът за една фотосесия

Подготваме се за фотосесия. Започваме да отмятаме всичко от списъка:

портрети в лавандула
  • прекрасно подържано лавандулово поле – отметнато
  • настроена и приготвена фототехника – отметнато
  • модел в красива българска носия – отметнато
  • дъжд с гръмотевици… ОТМЕТНАТО!
шопска носия

Е, да, по законите на Мърфи, няма как нещо да не се провали в последния момент, сиреч точно преди залез. И понеже всичко беше идеално подготвено – развали се времето…

лавандула
благоуханна лавандула

Значи в противовес на въпросните закони на Мърфи, променяме нашите планове. Нали знаете – когато животът ти поднесе лимони – правиш лимонада. А когато завали дъжд – правиш дъждовна фотосесия.

На какво може да ни попречи леката следобедна буря – почти на нищо, освен че трябва да внимавате с техниката (защото е скъпа), моделът ви след няколко минутки ще е с мокра и рошава коса, носията ще е като парцал, а краката на всички ще са с по 2 килограма кал. А, да, нека не забравяме – ще ви трябва и високопроходим автомобил, ако все пак държите да си тръгнете с колата… Ние разчитахме на 4х4 и бавни скорости, защото най-хубавото място беше най-отдалеченото, а след дъжда – и най-калното.

лилаво
поседнала в лавандулата

Плюсовете от дъждовно-мократа фотосесия обаче са …. е, добре де, не са повече, но са големи (защото размерът имал значение, знаете). Първо – знаете как ухае лавандулата. В дъжда, уханието е 10 пъти по-силно, дори колата после миришеше на лавандула. Дрехите ни ухаеха като след реклама на перилни препарати.

лавандулово поле

Второ – абе забавно е. Гърми, трещи и вали, а ти снимаш мацка (думата е синоним на модел). Тя се прави, че и е приятно. Ти се правиш, че не се притисняваш на техниката. Казваш и – отпусни се и погледни небрежно. След 5 минутки и двамата се смеете, защото ситуацията е нелепа.

носия
лавандула в дъжда

Трето – най-важното – не са много хората, които имат фотосесия в лавандула, докато ги вали дъжда. Значи си струва!

мацка в лавандулата

Така де, ето и момент за реклама – ако навън вали, трещи и има ураган, а на вас ви се ще да се снимате в лавандула, царевица, люцерна или коприва – пишете. Снимки в копривата са на промоция винаги 🙂

лавандула
с носия в лавандулата

А за да видите, че не сме фенове само на лавандуловите похождения, погледнете слънчогледовата или плажната ни портретна фотография.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *