Есенни гледки

само за ранобудници

За някои меланхоличен, за други цветен сезон – есента искаме или не е тук… Остава ни да се насладим на цветовете и, навличайки за пръв път дебелите (почти) зимни дрехи и хващайки гората.

Изглед към Плана
Есенен изгрев

Разбира се, ако искате да се насладите максимално, не губете време, защото границата между жълто-оранжево-червени дървета и голите силуети на клони без листа е доооста тънка. Минутка невнимание и листата вече ще са по земята, а вие ще се чудите къде са шарените гледки, които фотографите качват във Фейсбук.

есенен изгрев
есенен изгрев

А ако искате да съчетаете разходката с фотография, ще трябва да се постараете малко повече. Ако сте обикновен турист и подготовката за разходка приключва с топлите обувки и връхна дреха, не е така при фотографите.

червено дърво

Щом сами сте си избрали това тихо и кротко занимание – преметнете един статив на рамо, извадете филтрите и навийте будилника за 6 сутринта (че даже и по-рано).

горската пътека
сутрешна мъгла

Мдаа, златната есен е по-златна в златните часове, което ще рече, че изгревите и залезите са вашето време. Особено изгревите.

есенни лъчи

Бъдете спокойни, при толкова много златни комбинации, кадрите и гледките стават безценни.

иглолистни и широколистни нюанси
мъглата се вдига

Народно поверие е, че ако хванете падащ есенен лист е на късмет. След снимачния ден си прегледайте раницата – лично аз бях „уловил“ 2 късмета, сменяйки обективи и тела…

лъчите
лъчи между клоните

И ако случайно искате да снимате лъчите на изгрева, не се плашете от сутрешната мъгла – тя ви е приятел. И бъдете бързи, че може да изчезне за минутки 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *