Остров Хвар, Хърватия

и къде да се престорим на Робинзон Крузо

Ако имате път към Хърватия и ви се ще така, за разнообразие, да пообиколите някой остров – Хвар е мястото, което трябва да посетите. 

град Хвар

Островът има богата история, която се проследява от античността. Град Хвар, който е най-големият град на острова, е един от най-добре запазените средновековни градове в Средиземноморието.

остров Хвар

изглед от крепостта на хвар

гледка от крепостта на Хвар

Хвар е известен също с лавандуловите си полета, както и с лозята си – дали сте фен на красивите лилави поля или желаете винен туризъм – това са все отличителни характерни черти на острова.

нощен Хвар

Тук можете да посетите и крепостта Фортреса, която предлага великолепна гледка към острова и морето. Носете си фотоапарати!

остров Хвар

в крепостта

А за да отговорим на въпроса в подзаглавието – плажът Робинзон е мястото, където може да се откъснете от модерното плажуване, навалиците и инфраструктурата – тук няма нищо от изброените. 

робинзонов плаж

Робинзонов плаж, Хвар

Робинзоновия плаж е известен със своето изолирано местоположение и до него може да стигнете след 45 минутен преход по пътечки или с лодка. Няма пътища (дори черни).

лодка

Робинзонов плаж

Макар че няма луксозни удобства, Робинзоновият плаж възнаграждава посетителите си с изключително красиви гледки към морето и природата. Кристалните води и приятният бриз гарантират релаксиращо изживяване.

кристални води

сини води

Та ако не сте посетили Хвар –  надявам се ви убедихме, че пътуването с ферибот до там си струва. 

кристално сини води

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *