Язовир Душанци

Едно съкровище, скрито между Средна гора и Стара планина

Едно място, недалеч от София, се оказа перла за фотографи (а предполагам и за рибари и къмпингари, но лятото). Колко точно е „недалеч“ ли? Ами толкова, че да не искаме да отделяме цял ден за снимки и пътуване, но пък и да не става за следобедна разходка. Иначе казано – 100 километра от София.

Обаче, ние открихме дупка в Матрицата и минахме оттам на път за Черноморието. Всъщност, достъпът е доста лесен, без много дупки и достигането до стената на язовира с лека кола е напълно нормално, без каквито и да е приключения. Има места за паркиране, а самият асфалтов път минава по стената.

язовир Душанци

Красивите гледки започват още с излизането от колата. Ако посещението ви на язовир Душанци е свързано с идеята за фотография, най-добрият момент е пролетта – когато около вас е свежо и зелено, а върховете на планините са още бели. И да, този момент се пропуска доста лесно, така че отдаваме перфектния момент на късмет (поне за нас).

Отражения. Язовир Душанци

Въпреки, че бяхме там петък по залез, хора почти нямаше, и навсякъде цареше невероятна тишина. С удоволствие прекарахме повече от час, обикаляйки и търсейки местенца за снимки. И намирахме!

Кей. Язовир Душанци

Няма да оставям GPS координати, тракове, следи и карти с пиратски съкровища, защото тук Google maps върши цялата работа – пишете язовир Душанци, цъквате „навигирай“, палите колата и дим да ви няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *