Паяжинки

дребните фото-заигравки

Разхождате се из природата, наслаждавате се на върхове, облаци, водопади и дървета и дребните детайли не ви правят впечатление. Е, поне докато не се излегнете на тревата, така, за почивката, и не забележите някакво дребно детайлче, което да снимате ей така, за идеята, да видите какво ще се получи…

DSC_0046 (2)

Естествено, правилото със златния час рано сутрин тук също важи с пълна сила, но не толкова заради цветовете при изгрев, колкото заради красивата роса/слана, която можете да заснемете.

Е, сред малките детайли, този път реших да направя една подборка с паяжини. Няма да използвам макро обективи за случая, първо защото нямам, и второ – защото е необходимо доста добро осветление, а все пак сме в гората, с колелата и нямаме възможност да си носим студиото 🙂

DSC_0116

Но добрият стар 18-105, в комбиниран с Nikon D90 върши прекрасна работа за любителски снимки в аматьорски блог. Проявете креативност в композирането на сцените, защото, докато всеки снима панорама на планината (например), в която се разхождате, самите вие, снимайки някой детайл, можете да бъдете доста по-уникални и оригинални.

DSC_0048

И да ви предупредя, за да направите хубава снимка ще трябва да полежите на земята. И да се понамокрите, защото е влажно. Е, няма как, нали знаете, че по-нестандартната гледна точка е ценното в тези снимки. А запълващата светкавица също е добра идея.

DSC_0268

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *