Мадрид – 8 интересни факта

нека избягаме на по-топло място

Днес е студено, дъждовно и сиво. Предполагам, не на всеки му харесва този сезон, който е преходът между зимата и пролетта… и както виждаме – студено е като за зима, влажно е като за пролет и е сиво. Какво му остава човек – да изчезне в някоя по-топла страна, дори и виртуално. А защо не в Испания? Оле!

мадрид
  • Мадрид е градът с най-много слънчеви лъчи в Европа и както се досещате, неслучайно започнах с този факт.
Дон Кихот и Санчо Панса

мадридски улици

  • в миналото в Мадрид и околностите е имало популация на много мечки, затова и римляните са го наричали Урсария – земя на мечките. Какво са правили на тази жега мечоците можем само да гадаем.
Гарата Аточа

  • Испанският певец Хулио Иглесиас е бил вратар на Реал Мадрид до двайстата си годишнина. Ха сега да попитаме бабите си, за които Хулио все още е секс-символ – знаеха ли това???
Мадрид

  • Средната надморска височина на този слънчев, горещ и потен град е 667 метра. За сравнение – София, която е далеч по-хладна и сенчеста, е със средна надморска височина 595 м.
улични музиканти и досадни туристи

сгради

  • По повод това – Мадрид е най-планинската европейска столица – аз лично се самоизненадах от този факт.
Паркове в мадрид

  • Факт специално за тези, които са били в Мадрид (тук е тънкият момент, в който можем да се похвалим и ние) – ако сте били в Мадрид, вие сте били в центъра на Испания. Там има и паметник на нулевия километър, намиращ се на площад Пуерта дел сол, та ако ви се ходи в средата на Испания – това е мястото.
испания

  • Та на последната ни екскурзия до Мадрид установихме, че там е дяволски готино. Ама толкова дяволски, че местните са направили паметник на дявола, който по една случайност се намира на 666 метра надморска височина. 
замък

Зеленият мадрид

  • В Мадрид, а на доста места в Испания, местните поздравяват жените с 2 целувки по бузите, дори да се познават от 1 минута. Така докато се усетя и половинката ми беше разцелувана многократно… и видимо бе доволна от това…. 
Отражения

Е, топла страна, топли хора, топло настроение. Ако имате възможност посетете Мадрид, няма да останете разочаровани.

улички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *