10-те най-….

-харесвани снимки във фейсбук страницата ни

Нашата фейсбук страница събра 500 харесвания! Благодарим ви, приятели!

След като забелязах това кръгло число, нямаше как да не се поровя за разни статистики. Признавам, повечето бяха доста скучни – кога хората влизат и гледат снимки, кога коментират… е, то е ясно – когато имат време за губене. По-интересно ми беше да видя кои са снимките, които най-много са допаднали на любителите на непрофесионалната фотография. И ако щете вярвайте, моите фаворити почти не влизат в класацията от 10-те най-харесвани снимки.

Ето, че реших да изготвя един своеобразен топ 10, като ще споделя къде и как е направена всяка снимка. Да започваме!

10. В мъглата

самотен

Винаги трябва да носите фотоапарат в себе си. Дори една кратка почивка на магистралата София-Пловдив може да ви разкрие чудесни кадри.

9. Когато си имаш бодигард

DSC_0788

Снимката е направена на в рибарник Амурите, точно на входа на село Доганово, Елин Пелинско. Това е едно място, което от сърце препоръчваме – хората там са дружелюбни, готвят страхотно и имат мнооого животни. Ето и останалата част от снимките, които направихме там.

8. Едно от мостчетата на Трънското ждрело.

DSC_0236

Трънското ждрело или ждрелото на река Ерма е една прекрасна еднодневна екскурзия, в непосредствена близост до град Трън. Освен самият пролом на реката, има екопътека, която ви води към върха на една от скалите, от където се открива прекрасна гледка. Ето за какво говоря!

7. изпращаме деня

DSC_0339 (2)

Край езерото Комо, Италия. Място, което определено трябва да се посети повече от един път… Комо, Италия

6. Драматичният залез над Алпите

DSC_0270 (2)

Е, нали споменах, че трябва да се посети повече от един път?! Вилната зона над Комо разкрива невероятната гледка към Алпите, а залезът спира дъха.

5. Още спомени от Райското пръскало

DSC_0118

За моя голяма радост българските гледки изпреварват тези от другите страни по света. Е, разбира се, че е така, все пак става въпрос за най-високия водопад в България. А дали е и най-красивият?

4. Съботна сутрин

#DSC_0014 - Copy

Защо да не издебнем половинката си за снимка, докато спи. Е, рискът да си отвори очите в сублимния момент винаги съществува, но поне снимката ще стане добра. А понякога цветове изобщо не са нужни…

3. Дървено мостче сред Каньона на водопадите

DSC_0086

Едно от най-красивите местенца за разходка около Смолян. Думите не са достатъчни, затова ето снимки от маршрута.

2. Из Родопите

DSC_0096

Отново се разхождаме сред околностите на Смолян, на път за Каньонът за водопадите. Множеството рекички, големи и малки поточета, правят местността изключително свежа и хладна дори в най-големите жеги.

1. Райското пръскало

DSC_0159

Най-харесваната снимка от може би най-красивия ни преход, който сме правили. Ако решите да прекарате един уийкенд в стара планина, имате желание за приключения можете да ходите с километри, с раница на гърба – маршрутът  Паниците – Джендема – х. Рай – Райско пръскало – Тарзанова пътека – връх Ботев ще ви води през гъсти гори с поточета, високи и стръмни скали, най-високият водопад и върхове, от които виждате страната ни на длан.

Не спирайте да пътувате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *