Стреса, Италия – спокойствие и никакъв стрес

там, където е толкова спокойно, че граничи със скуката.

Третият град, който решихме да посетим е Стреса, разположен на брега на езерото Маджоре.

Маджоре е едно от трите големи италиански езера, като една малка част от него мие швейцарските брегове. Възможно е да се наеме и разходка с лодка до Швейцария, но.. само в подходящият сезон, т.е. пролетта. Разходка с лодка може да направите и между трите му острова – изола Белла, изола Мадре и изола Пескатори, но замъците и ботаническите градини там също са отворени в гореспоменатия подходящ сезон. И общо-взето дотам със забележителностите. Една снимка на езерото и тръгваме да търсим туристически център, който този път не беше на гарата, а на крайбрежната улица.

DSC_0004 (3)

В него, обаче, момичето беше доста затруднено да ни обясни какви други места можем да посетим… а и май не и се занимаваше особено, затова решихме да се поразходим, да хапнем и да се отправяме към гарата.

Отново малки улички, но доста по-спокойни и с по-малко туристи, отколкото в предните две дестинации, много магазинчета за сувенири и подаръци, с много по-достъпни цени. Ресторантите и заведенията също бяха по-достъпни.

Признавам, прекарването там беше скучно, приличащо повече на тиха следобедна разходка с елементи на почивка, но има един голям плюс. Това е мястото за купуване на сувенири и подаръци за приятели, както и за спокойно похапване в някое заведение. Въпреки близостта му с Швейцария, Стреса е много, в пъти по-евтин град от Милано, Комо, Бергамо и околностите. Лично ние точно там купихме някоя и друга бутилка вино, картичка и магнит за хладилника.

А ето един магазин, който трябва да погледнете, дори и да не желаете да си купувате някаква керамика. Жената вътре е изключително любезна и разговорлива,  знае английски и немски и ще ви затрие поне половин час от времето.

DSC_0033 (3)

DSC_0036 (3)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *