Професионален вехтошар

боклуците за някои са съкровище за други

Можеш ли да събираш вехтории и да направиш музей. Можеш, разбира, стига да имаш достатъчно място и … достатъчно вехтории.

Мястото е на главният път за Рилския манастир, малко преди град Рила и трудно може да бъде пропуснато.  А вътре можете да видите… ами всичко! От стари соц табели, през телевизори и радиа, военна техника, колела и множество автомобили, някои от които на около 100 години.

Да не останете с очакванията, че всичко е осветено, зад витрини и с информационни табели… Не! Всичко е в абсолютно натурален вид, така, както е намерено. Ръждата и праха си стоят там, допълвайки цялостната атмосфера на мястото и предоставяйки ни доста по-различен фотографски поглед.

VW Beetle или познатата ни „Костенурка

VW Beetle

И това, че всичко намерено там, остава в автентичното си състояние прави мястото интересно и доста уникално – и мога да кажа, че това е пълното описание за него. Не можем да кажем дали ни хареса или не, но определено трябва да бъде посетено.

Skoda 1201 Sedan 1957

Skoda 1201 Sedan 1957

Кои посетители най-много ще се зарадват на това място? На първо място фотографите, като нас. Това беше една цялостна снимачна площадка, която предлага безброй идеи и сюжети. Ама наистина безброй. Хората, които се грижат за обекта са доста любезни и отзивчиви, така че няма да ви забранят да се мушнете в някоя кола или да изкарате и подредите някои детайли по ваш вкус.

BMW 3 15 от 1930!!! година! Почти 90 годишна реликва!

BMW 3 15

И интериор на същата:

BMW 3 15 interior

BMW 3 15

Друга категория хора, които ще се забавляват, са ценителите на ретро автомобилите. Можете да им представите предизвикателство – да познаят моделите. Обещавам, че ще ги затрудните.

Още една костенурка, от която все още има движещи се екземпляри по улиците.

VW Beetle

Разбира се, ако и вие сте фен на вехторийките и антиките, тук все ще си намерите нещо интересно. И е добре да знаете, че всичко си има цена и можете спокойно да преговаряте със собственика и да си купите нещо.

Mercedes Benz 220 (W115) fот 1970 година

Mercedes Benz 220 (W115)

Mercedes Benz

А на собственика целият този труд му е отнел около 23 години, до този момент. И по негови думи – не смята да спира начинанието си.

Citroen DS21, рали версия, произвеждан от 1968 до 1975 година.

Citroen DS21

Ако се притеснявате, че ще си изцапате дрехите, като се мушкате навсякъде из двора и складовете… не се притеснявайте, а бъдете сигурни 🙂 Особено ако искате да влезнете вътре, да хванете волана и да почувствате автомобила. Но си струва!

За да покажа, че освен автомобили, там има и други съкровища (и бегъл опит да скрия пристрастието си към старите коли) – да, там има и двуколесни:

Някои доста добре забазени и работещи телевизори и радиа, както и такива, които изглеждат като тъкмо произведени (за наша изненада).

А тази Шкода е работещ модел, който редовно участва в ретро-паради и ретро-ралита.

Ако случайно съм сгрешил модел или година на някоя кола, или пък не съм написал достатъчно информация за нея – моля да ме поправите, предизвикателството за идентифицирането им беше доста голямо.

професионален вехтошар

На път за Рилския манастир определено се отбийте тук, ще ви бъде интересно!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *